Klimatkatastrof eller förnybar fest – vad motiverar till fossilfrihet?

Seminarium, Almedalsveckan, Visby

Hur kommunicerar vi klimatfrågan på ett sätt som får människor att ändra beteendemönster och aktivt delta i den nödvändiga samhällsomställningen? Utifrån en färsk rapport om inställningen till omställningen diskuteras klimatkommunikation från ett psykologiskt perspektiv.

Blir vi motiverade eller lamslagna av alla larmrapporter om klimatförändringarna? Trots att effekterna av mänsklighetens utsläpp av växthusgaser blir allt mer uppenbara och är det få som på allvar förändrar sin livsstil. I Sverige ökar bilförsäljningen och körsträckorna och flyget fortsätter att slå rekord.

Den norske psykologen och ekonomen Per Espen Stoknes har analyserat svårigheterna med att kommunicera klimatfrågan. Tillsammans med Per Schlingmann, tidigare partisekreterare och chefsstrateg för Moderaterna, diskuterar han vägen framåt.

Dessutom blir det panelsamtal och Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, presenterar en undersökning om hur svenskarnas syn på omställningen till ett fossilfritt samhälle.

Plats: Strandgatan 34, mittemot Best Western Strand Hotel.

Mer info.